Festen då jag avslöjade en hemlighet

70-årsfest i restaurang Brandstation i Sundsvall.

Det finns uppenbarligen olika åsikter om man ska fira sina födelsedagar när man kommit upp i 60+. ”Är det något att fira att man blivit gammal” fick jag höra någon gång redan när jag planerade min 60års-fest. En fest som, trots en del missar när det gällde serveringen, blev en oförglömlig upplevelse. Både för mig och för gästerna, att döma av hur länge efteråt jag fick positiva kommentarer om festen.

Då jag nyligen, (17 augusti 2018), firade min 70-årsdag, struntade jag åter igen i åldersnojan och fixade en fest, men lite annorlunda denna gång. Om möjligt ännu mer uppskattad av gästerna.
Varför insisterar jag då i att fortsätta med detta?
Jo, helt enkelt för att jag trivs så fantastiskt bra med att umgås med släkt och vänner. Vänner som åt gott, trivdes och fick nya vänner.

Katarina och jag ägnade gott om tid åt att hitta en bra mix vid bordsplaceringen. Så att alla skulle ha någon att prata med. För att gardera oss så fick alla ta med sina placeringskort och ställa sig vid sidan av borden efter desserten. Då var det dags att hitta någon ny person att sitta tillsammans med resten av kvällen. Ja, kanske inte hela kvällen förstås, det blev en hel del mingel sedan.

Hur var det då med rubriken här ovan?
Jo, hemligheten var att jag skriver på mina memoarer. Nja, det låter kanske lite ambitiöst, men säg levnadsminnen i alla fall. Den boken skulle enligt de första planerna ha varit färdig till 70-årsfesten. Hade tänkt dela ut den då till alla gäster. Men jag skriver fortfarande och räknar med att den ska vara klar under nästa år.
I väntan på den boken fick gästerna istället en bok av en av mina favoritförfattare, Det händer när du vilar, av Tomas Sjödin. Mycket omtyckt författare och både sommar- och vinterpratare flera år i P1.

Jo, de fick också ett kort smakprov ur den kommande boken. Arbetsnamnet är Om jag varit en humla och kommer att handla om både privatliv och arbetsliv. Man har hunnit vara med om en hel del efter drygt 30 år i mediebranschen.
Kryptisk rubrik?
Jo, men visst. Fundera gärna på vad den kan betyda. Jag berättar mer i kommande inlägg och tänker även bjuda på lite provläsning.

Kommer nästa år.

Yamandu och Javier underhöll med sång och musik.

Annonser

Om Svenåke Boström

Författare, förläggare och grafisk designer.
Det här inlägget postades i journalistik, kulturliv, livsåskådning, musik, tidningsdesign, tidningsliv, vardagsliv och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s