Konferensen Dagsvara kommer att överleva

Det startade i mitten av 90-talet som en användargrupp för tidningar som börjat använda layoutprogrammet Quark Xpress. Efter några år omvandlades det till en allmän konferens kring utveckling och ny teknik när Tidningsutgivarna (TU) tog över konferensen. Då under det något kryptiska namnet Dagsvara. Namnet följde med när konferensen för några år sedan togs över av WAN-Ifra.

Nu lägger WAN-Ifra ner sitt Norden-kontor och många har då befarat att Dagsvara kommer att försvinna. Tråkigt tycker de omkring 200 deltagare och utställare som torsdag och fredag denna vecka deltagit i Dagsvara på Clarion Hotel i Stockholm.

Men Dagsvara kommer att fortsätt och till och med behålla det numera välkända namnet. Även om formen för konferensen kan komma att ändras något. Det berättar Heide Orlich, som är WAN-Ifras eventansvarige för Europa. Hon vill gärna att denna väl fungerande konferens ska fortsätt, möjligen kan det bli en sammanslagning av någon annan skandinavisk eller europeisk konferens.

Ett glädjande besked för en bransch där utbyte av idéer och erfarenheter är viktigare än någonsin.

Om Svenåke Boström

Works with; media development, graphic design, photo and art.
Det här inlägget postades i internet, journalistik, tidningsliv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s