SND STL #2: Tidningskrisen genomsyrar konferensen

Det syns inte enbart på det relativt låga antalet deltagare (cirka 350 personer), det märks även i föreläsningarna, att tidningskrisen i USA är djupare än någonsin.

De digitala medierna går framåt, men pappersupplagorna sjunker och därmed lönsamheten. Nedskärningarna drabbar den ena tidningen efter den andra och det speglas i flera av årets föreläsningar.

Charles Apple, välkänd diversearbetare inom visuell journalistik, hade ett budskap direkt till de som riskerar att drabbas av arbetslöshet. ”Reinvent yourself, reinvent the world”.

”Världen ändras så snabbt att vi ofta inte hinner med i svängarna,” betonade han och uppmanade åhörarna att ”trycka på startknappen”, eller egentligen göra en omstart i livet. ”Om du har en bra idé, vänta inte på att du ska bli uppsagd, genomför den i dag!”

”Du kan inte vänta till dess du har råd, då blir det aldrig av. Kapitalisera på just dina specialkunskaper. Find something you love to do”, sa han och gav en lång rad exempel på personer som bytt inriktning i livet. Många kvar inom medieindustrin, men i nya funktioner eller med egna företag. Andra som helt bytt bransch eftersom de satsat på något som kanske varit ett fritidsintresse eller passion vid sidan om jobbet.
Läs mer på Charles Apples blogg.

En föreläsare som var inne på samma ämne var Rob King, vice ordförande och chefredaktör för ESPN Digitala Media. I en personlig och självutlämnande föreläsning kring sin egen utveckling och karriär inspirerade han till ökat självförtroende och utveckling kring personliga förmågor och intressen.

Hämta en del av föreläsarnas presentation här.

Hela programmet finns här.

Om Svenåke Boström

Works with; media development, graphic design, photo and art.
Det här inlägget postades i tidningsliv, vardagsliv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s