Konsert på harpa, gitarr, flöjt, piano, klarinett och iPhone

Konsert på Almamias Lilla scenen

Konsert på Almamias Lilla scenen

Sundsvalls intimaste scen hade säsongspremiär i går kväll (tisdag 14 september). Almamias ”Lilla Scenen” som inte tar större publik än runt 50 personer. Öppningskonserten var ett ”Melodiskt möte” mellan två ungdomar som inte bara spelade bra, utan även till publikens förtjusning munhöggs en hel del.

Det musikaliska mötet bestod inte enbart i olika musikstilar och att de två, Lydia Holmlund och Filip de Béshe, utbildar sig till musiker med 50 mils avstånd, (Sundsvall och Piteå). Det var också ett spännande möte i det ständiga bytandet av instrument.

Förmodligen var det inte världspremiär, men ändå unikt när Filip i brist på en vanlig flöjt spelande flöjtstämman på sin iPhone. När ungdomarna inför den här konserten inte hittade rätt arrangemang till sina instrumentkombinationer, då skrev man helt enkelt egna arr. Det mest ovanliga var säkert arrangemanget på två låtar ur tv-spelet Final Fantasy.

Almamias Lilla Scen har faktiskt blivit större nu Ja, inte scenen då, men utrymmet i lokalen. Den tidigare hantverksbutiken som samsades med scenen ligger nu i en ny lokal på andra sidan Rådhusgatan.

Om Svenåke Boström

Works with; media development, graphic design, photo and art.
Det här inlägget postades i konsert, kulturliv, musik, Stenstan, Sundsvall och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s