Därför kommer SD in i Riksdagen

Tack Morris Packer för ditt inlägg, En stilla vädjan till alla som jobbar med valet. Tyvärr är jag rädd att det är för sent. Hur ska våra politiker kunna ändra attityd på två veckor?

Morris skriver bland annat:

”Jag är nämligen övertygad om att svenskarna inte är rasister. Eller nazister för den delen. Det är bara en liten förskrämd unken grupp av stollar som faktiskt tror på SD:s irrläror.
Men det är många som tycker att de inte har kontakt med det politiska etablissemanget. De känner sig oälskade, undanskuffade och missförstådda.”

Det är precis där kärnan ligger. Politkernas hantering av dessa frågor och deras svar till medborgarna ligger så långt i från den allmänna opinionen att det bara kan sluta i katastrof. För det måste vi väl vara överens om att SD i riksdagen vore en katastrof.

Jag träffar dagligen många personer som har synpunkter på tidningen, eller tidningarna för den delen. Ofta dras tidningarna över en och samma kam. Eller egentligen nyhetsmedia i allmänhet.

Gång på gång får jag höra, ”Man kan inte uttrycka den minsta kritik mot invandringen för då är man rasist. Man kan absolut inte uttrycka någon kritik mot islam för då är man islamofob, etc.”

Att de flesta politiker och tidningar nu försvarar rätten att bära niqab eller burka upplevs stötande av många. Det har gett Sverigedeomkraterna vind i seglen som i värsta fall kan ta dem ända in i Sveriges riksdag.

Det visar bland annat reaktionerna på en ledare i Expressen skriven av Ann-Charlotte Marteus: Nu mår du väl bra, Björklund?

Här är några typiska citat ur läsarnas kommentarer till artikeln:

”Konstigt. Om jag som kristet döpt svensk skulle säga till min fru, att ”nu skall du hålla dig inomhus, och du får inte ta andra män i hand och när du går ut med mig skall du hålla dig 3 steg efter mig. För så gjorde de gamla profeterna!”
Ja, då skulle feminister och moderata studenter hänga ut mig som patriarkal dummskalle!

”Du närmar dig en av de stora sanningarna om Sverige anno 2010 Burr!
Avståndet medborgare – politiker har nog aldrig varit större och det är i sanning skrämmande hur konsensus bland riksdagsledamöterna är undfallenhet inför kriminalitet och etnisk likgiltighet riktad lagar och dess fundament av sekulariserad kristen moral.”

”Burkan, niqab eller vad det nu kallas, är en del av ett kvinnoförtryck under religiös täckmantel.”

”Muslimernas diskriminering av kristna i t.ex. Iran är mycket värre. Tänk den dagen vi får bygga en kyrka där.”

”Det som är skrämmande med hela ämnet är att etablissemanget har sådan ideologisk, skenmoralisk förmyndarattityd, allt ifrån journalister till politiker!

Demokrati är nämligen inte en given idyll och den blir helt pervers när den ska ge uttryck för något som inte alls är folkligt förankrat utan ett uttryck för fåtal av etablissemang, en sorts skenmoraliska oligarki.”

När avståndet mellan politiker och väljare blir så stort, då öppnar det för missnöjesröstning.

Läs även:
Syrien inför förbud mot burka och niqab (SR)
Ett öppet samhälle accepterar inte burka och niqab (Debatt i Smp)
Burka eller inte (Ledare i Sundsvalls Tidning)

På SvD debatt skriver Jesús Alcalá den 29 augusti en lång artikel i ämnet. Han skriver bland annat:

”FN-konventionen om avskaffande av all slags diskriminering av kvinnor inte bara förbjuder könsdiskriminering utan ålägger också staterna att ”ändra eller avskaffa /…/ sedvänjor eller bruk som innebär diskriminering av kvinnor”, att ”ändra mäns och kvinnors sociala och kulturella beteendemönster för att på så sätt avskaffa fördomar, seder och bruk som grundar sig på föreställningen om det ena könets underlägsenhet eller på stelnade roller för män och kvinnor”. Ingen myndighet, enskild person, organisation och inget företag får diskriminera kvinnor.
Varför rättar man sig inte efter konventionen? Vad är förklaringen till att DO, Skolverket, Lärarhögskolan och riksdagen ”glömmer bort” de viktigaste internationella reglerna mot diskriminering av kvinnor?”

Det är en av de frågor som är för het för politikerna att ta tag i, därför är det stor risk att SD kommer in i Riksdagen.

Bloggar om SD:
Hur taktikröstar man bäst bort SD.
Rädda Sverige från Sverigedemokraterna!
… och andra bloggares åsikter om Sverigedemokraterna.

Om Svenåke Boström

Works with; media development, graphic design, photo and art.
Det här inlägget postades i politik, pressetik, tidningsliv och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Därför kommer SD in i Riksdagen

  1. Ping: Hets mot folkgrupp eller mot politiska motståndare | Boströms Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s